Story - Women Of Almere
Contentverzamelaar
Contentverzamelaar
BEREIDINGSTIJD 20-30 minuten
4 personen
Ingrediënten:
1 kop rode linzen
2 koppen water
1 bouillonblokje
beetje zwarte peper
½ theelepel kurkuma
3 eetlepels olie
1 theelepel komijnzaad
halve gesnipperde ui
1 teentje knoflook, gehakt
een bosje verse koriander
BEREIDINGSWIJZE:
Kook de linzen gaar.
Voeg het bouilonblokje, de kurkuma en een beetje gemalen zwarte peper toe.
Roer alles goed door en laat het geheel nog even zachtjes doorkoken. Pureer het dan met een staafmixer.
Zet de warmtebron uit en laat nagaren met de deksel op de pan.
Verhit in een klein pannetje de olie en bak daarin de komijnzaadjes bruin.
Voeg dan de gehakte ui en knoflook toe en laat even meebakken. Voor kleur kan je ook een paar stukjes tomaat of groene pepertjes meebakken.
Dit mengsel roer je door de dahl.
Serveer de Dahl Baat met rijst met bijvoorbeeld tarkari (groente) en achar (een hete saus), en bestrooi met gesneden verse koriander.
Contentverzamelaar
Authors
Foto's, Interview en Tekst: | Lyla Carrillo - van der Kaaden |
Tekst Redactie: | Babette Rondón |
Fotostudio website: | www.101studio.nl |