Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Miggonette
“AFRO-SURINAAMSE HERI HERI”

BEREIDINGSTIJD 45 minuten
4 personen

Ingrediënten:
500 gram bakkeljauw filet
150 ml kokosolie
1 grote cassave, geschild en gesneden in blokjes van 3 cm
2 napi’s (paarse zoete aardappel), gehalveerd
1 witte zoete aardappel (evt. vervangen door oranje zoete aardappel)
1 groene bakbanaan, gepeld en in drieën
1 gele bakbanaan, gepeld en in drieën
2 chinese tayers (ook wel taro genoemd) geschild in tweeën
1 grote ui, gesneden
1 grote tomaat, in kleine stukjes
2 eieren
1 Madame Jeanette peper
BEREIDINGSWIJZE:

  1. Spoel het zout van de bakkeljauw en kook ca. 15 minuten. (Indien nog te zout, kook dan nogmaals in vers water.)
  2. Pluis de vis uit in kleine stukjes.
  3. Bak de tomaat en ui in 100 milliliter kokosolie, voeg de bakkeljauw toe en bak op halfhoog vuur in 10 minuten. Voeg Madame Jeanette naar smaak toe.
  4. Kook de cassave, napi, zoete aardappel en groene banaan in water met een snufje zout, en voeg na ca 10 minuten de gele banaan, zoete aardappel en tayer toe.
  5. Kook de eieren hard en pel.
  6. Serveer de groenten en bananen in stukken van ongeveer 1 cm en maak een kringetje op ieder bord. Leg de bakkeljauw in het midden met een gehalveerd gekookt ei erop.
  7. Verhit de laatste 50 milliliter kokosolie en giet deze vlak voor het opdienen nog over de bakkeljauw.
     

Contentverzamelaar

Authors

Foto's, Interview en Tekst: Lyla Carrillo - van der Kaaden
Tekst Redactie: Babette Rondón
Fotostudio website: www.101studio.nl