Story - Women Of Almere
Contentverzamelaar
Contentverzamelaar
Miggonette
“AFRO-SURINAAMSE HERI HERI”
BEREIDINGSTIJD 45 minuten
4 personen
Ingrediënten:
500 gram bakkeljauw filet
150 ml kokosolie
1 grote cassave, geschild en gesneden in blokjes van 3 cm
2 napi’s (paarse zoete aardappel), gehalveerd
1 witte zoete aardappel (evt. vervangen door oranje zoete aardappel)
1 groene bakbanaan, gepeld en in drieën
1 gele bakbanaan, gepeld en in drieën
2 chinese tayers (ook wel taro genoemd) geschild in tweeën
1 grote ui, gesneden
1 grote tomaat, in kleine stukjes
2 eieren
1 Madame Jeanette peper
BEREIDINGSWIJZE:
- Spoel het zout van de bakkeljauw en kook ca. 15 minuten. (Indien nog te zout, kook dan nogmaals in vers water.)
- Pluis de vis uit in kleine stukjes.
- Bak de tomaat en ui in 100 milliliter kokosolie, voeg de bakkeljauw toe en bak op halfhoog vuur in 10 minuten. Voeg Madame Jeanette naar smaak toe.
- Kook de cassave, napi, zoete aardappel en groene banaan in water met een snufje zout, en voeg na ca 10 minuten de gele banaan, zoete aardappel en tayer toe.
- Kook de eieren hard en pel.
- Serveer de groenten en bananen in stukken van ongeveer 1 cm en maak een kringetje op ieder bord. Leg de bakkeljauw in het midden met een gehalveerd gekookt ei erop.
- Verhit de laatste 50 milliliter kokosolie en giet deze vlak voor het opdienen nog over de bakkeljauw.
Contentverzamelaar
Authors
Foto's, Interview en Tekst: | Lyla Carrillo - van der Kaaden |
Tekst Redactie: | Babette Rondón |
Fotostudio website: | www.101studio.nl |