Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Rossi
“Wij zijn een bi-culturele familie omdat zowel de Mexicaanse als de Nederlandse cultuur deel uitmaken van ons dagelijks leven.”

Van kindertijd af hebben mijn ouders mij een liefde voor kunst in het algemeen bijgebracht. Om deze reden was mijn professionele keuze om af te studeren als grafisch en textielontwerper met een focus op de Mexicaanse textielindustrie. 

Ik heb mijn carrière ontwikkeld in de Mexicaanse bedrijfswereld. De transnationale bedrijven waarvoor ik werkte, brachten mij ertoe naar de Verenigde Staten en later naar Nederland te emigreren.

Ik ben begonnen met een textielontwerp- en illustratiestudio die ik combineer met de lessen bedrijfskunde en mode die ik aan verschillende plaatselijke universiteiten geef. Na een jaar van inwoning in Hilversum in Nederland, ontmoette ik mijn huidige man tijdens een kerstdiner. We trouwden in Mexico in 2010 en toen werd onze dochter Azul geboren die ons leven kwam kleuren. 
 
In 2011 kwam ik in de stad Almere terecht en dat vond ik prachtig. Het is zeer goed gepland, zeer divers in verschillende aspecten, zoals de variatie aan natuurlijke ruimten en de diversiteit aan culturen die deel uitmaken van de gemeenschap, alsmede het stedelijke contrast.

Wij zijn een bi-culturele familie omdat zowel de Mexicaanse als de Nederlandse cultuur deel uitmaken van ons dagelijks leven. We spreken thuis ook 3 talen (Engels, Nederlands en Spaans) om onze dochter aan verschillende talen te kunnen laten leren.

Naast de taal en het feit dat ik mijn dochter aan de kunst en literatuur van mijn land probeer voor te stellen, probeer ik de Mexicaanse tradities en cultuur voort te zetten in vieringen zoals Kerstmis, Drie Koningen en nationale feestdagen.

Contentverzamelaar

Authors

Foto's, Interview en Tekst: Lyla Carrillo - van der Kaaden
Tekst Redactie: Babette Rondón
Fotostudio website: www.101studio.nl