Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Beatriz
“Overdracht Van Cultuur Door Middel van Muziek”

Ik heet Beatriz, ik ben een singer-songwriter. Ik ben geboren in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, een klein land in Zuid-Amerika. Het is een havenstad die veel van mijn liedjes inspireerde.

Zoals de meeste Uruguayanen heb ik Spaans, Italiaans en Portugees bloed, dankzij de immigranten die aan het begin van de 20e eeuw in de haven van Montevideo aan kwamen en die een enorm erfgoed hebben achtergelaten, zowel cultureel als in ons als volk.

Ik groeide op met muziek: met zang en gitaar. Al vanaf dat ik klein was, was ik geïnteresseerd in Latijns-Amerikaanse folkloristische muziek, vooral uit Rio de la Plata, Argentinië en
Uruguay, onder andere de Chacarera, Zamba, Milonga, Candombe en Tango.

In de loop der jaren raakte ik ook nieuwsgierig naar andere muziekstijlen, zoals Braziliaanse muziek en jazz, wat allemaal is terug te horen in mijn huidige composities. 

Naast mijn solocarrière heb ik heb ik ook meegedaan aan verschillende muzikale projecten en ensembles. Met sommige ben ik nog steeds actief.

Ik ging naar Amsterdam in 1989 vanwege de muziek en om andere culturen te ontdekken en te leren kennen. In 2006 verhuisde ik naar de stad Almere, aangetrokken door 'de ruimte en het groen'. Hier ga ik verder met het onderzoeken, componeren, uitvoeren en opnemen van mijn liedjes die een mengeling zijn van de muziek van mijn Uruguay, wat ik onderweg heb geleerd en het resultaat van het onderzoek naar de cultuur van mijn voorouders.

Ik heb Uruguayaanse wortels, een Nederlands hart, en mediterraan bloed.

Contentverzamelaar

Authors

Foto's, Interview en Tekst: Lyla Carrillo - van der Kaaden
Tekst Redactie: Babette Rondón
Fotostudio website: www.101studio.nl