Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Gabriela
“Almere is een mooie stad met veel expats”

Ik ben Gabriela. Ik ben geboren in 1985 in een kleine stad uit Roemenië, Targu-Neamt genaamd. Ik ben naar Nederland gekomen in 2012 en rechtstreeks naar Almere. Ik woon in  Literatuurwijk. Dit is mijn verhaal.

Targu-Neamt is een mooie stad met veel geschiedenis maar met weinig kans op werk .
Ik was een goede leerling en toen ik mijn VWO school (2005) had afgerond, heb ik mijn land verlaten en ben naar Italië vertrokken voor een beter leven voor mij en mijn ouders. Ik was toen 20 jaar.

Een nieuw begin: nieuwe taal, cultuur en starten met werk als schoonmaakster. Ik vond het echt moeilijk, maar met de hulp van mijn zus en met mijn motivatie heb ik doorgezet. Twee jaar later heb ik mijn man ontmoet en werd de situatie anders.

We zijn getrouwd  in 2010 en daarna is er veel veranderd. De economische situatie in Italië werd slechter en in 2012 hebben we ervoor gekozen - met de hulp van vrienden - om naar Nederland te gaan voor een nieuw avontuur. Ook hier in Nederland was het begin moeilijk, maar je moet altijd positief blijven en de situatie de tijd geven zich te ontwikkelen .

We hebben 1 jaar in Muziekwijk gewoond en daarna zijn we naar Haarlem verhuisd voor 4 jaar. Haarlem is een oude en mooie stad, maar de kansen om daar een huis te kopen, waren gering. In 2013 is onze eerste dochter geboren en ons leven veranderde. 3 Jaar later, in juli, werd onze tweede dochter geboren en moesten we nog een keer verhuizen maar nu hadden we de kans een huis kopen. Niet in Haarlem maar wel in Almere.

We hebben veel huizen gezien in 2016, maar het gevoel van ‘thuis’ hebben we gevonden in Literatuurwijk. In mei 2016  kwamen we terug naar Almere maar nu in ons eigen huis. Ik heb  nooit durven dromen dat dat kon gebeuren.

Ik ben getrouwd en we hebben 2 dochters. Ik ben huisvrouw en heb nog geen werk. Men vraagt overal om flexwerkers maar met 2 kinderen thuis is dat echt moeilijk. Gelukkig heeft mijn man een goede baan en kan ik nu zelf voor onze kinderen zorgen.

Nu zijn we hier al bijna 6 jaar en we vinden het echt prima hier.
Almere is een mooie stad met veel expats. Voor de kinderen zijn er veel activiteiten en een mooie bibliotheek in het Centrum. En er is veel natuur.

Onze buurt Literatuurwijk is een vriendelijke en mooie buurt .De kinderen hebben aan veel activiteiten bij het buurtcentrum deelgenomen. Wij zijn ook erg tevreden en blij met de school Omnibus. Ik ben gelukkig met de geboden kans om hier wonen en ik hoop dat mijn kinderen een goed leven zullen hebben.
 

Contentverzamelaar

Authors

Foto's, Interview en Tekst: Lyla Carrillo - van der Kaaden
Tekst Redactie: Babette Rondón
Fotostudio website: www.101studio.nl