Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Rocio
“Overdracht van cultuur en tradities door middel van festiviteiten.”

Mijn naam is Rocío en ik ben geboren in Mexico in 1982. Ruim 10 jaar geleden verhuisde ik naar Nederland  nadat ik een tijd in China had gewoond. Mijn oorspronkelijke plan was om een masteropleiding van een jaar te doen en dan terug te keren naar Azië. Maar mijn lot lag hier. 
Maya, mijn dochter, is in Nederland geboren en is nu 8 jaar oud. Ze wordt dagelijks in drie culturen opgevoed, aangezien haar vader Schots is. Zo vormt zich haar wel heel unieke identiteit.  
Een belangrijke onderdeel van mijn dagelijks leven is er voor te zorgen dat ze haar Mexicaanse wortels leert kennen en zich er mee kan identificeren. In ons gezin gaat dit op natuurlijke wijze, door mijn moedertaal met haar te spreken en door het samen bereiden en eten van Mexicaanse gerechten, net zoals ik vroeger samen met mijn moeder en grootmoeder kookte.  

Dag van de Doden

De belangrijkste Mexicaanse traditie voor onze familie is  de "Dag van de Doden" die we elk jaar op 1 en 2 november vieren. Samen brengen we een offer om degenen die niet meer bij ons zijn te eren. We kleden ons in traditionele Mexicaanse kleding en ik schmink haar gezicht als een bloemenschedel speciaal voor het feest. Ook vertel ik op haar school over deze traditie en deel ik suikerschedeltjes en een speciaal soort brood genaamd ‘pan de muerto’ uit aan haar klasgenootjes. 
 

Contentverzamelaar

Authors

Foto's, Interview en Tekst: Lyla Carrillo - van der Kaaden
Tekst Redactie: Babette Rondón
Fotostudio website: www.101studio.nl