Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Bindu
“Ik schrok van elk geluidje, ik was niet gewend aan stilte”

Ik ben Bindu. Ik ben geboren in New Delhi, de hoofdstad van India. Ik ben in 1991 naar Nederland verhuisd en in 2001 in Almere. Ik woon in de Filmwijk. Dit is mijn verhaal.

Ik had nooit gedacht dat ik naar Nederland zou verhuizen. Maar in 1991 nadat ik mijn bachelor commerciële economie afgerond had, ontmoette ik mijn man Hari. Hij woonde al in Nederland, en was op bezoek bij zijn eigen familie New Delhi.

Toendertijd kon je niet even googelen als je meer informatie wilde over een land. Ik heb Nederland ontdekt toen ik hier kwam wonen. Mijn eerst indruk van Nederland was: donker, koud en stil. Ik kwam van een warm en druk stad met van rond 27 miljoen inwoners. Ik woonde in een huis waar wij met twee gezinnen woonde. Thuis waren wij met 8 personen en daar zat ik, alleen in een appartement in Amsterdam dat minder dan een miljoen inwoners heeft. Ik schrok van elk geluidje, ik was niet gewend aan stilte.

Ik miste mijn familie in India maar moest ook uitzoeken wat ik met mijn leven verder ging doen. Een ding was gelijk duidelijk, ik moest de taal leren als ik iets wilde bereiken. Dus, begon ik met subtitels te lezen van de films, ging naar ROC en begon te werken als caissières bij de Albert Heijn. Toen leek het een hele lange weg maar nu voelt het dat alles heel snel is gegaan.

In 2001 verhuisden wij naar Almere, ondertussen had ik twee dochters. Wij wilden meer speelruimte en vrijheid voor onze kinderen. Tegelijkertijd was ik bezig met mijn taal te verbeteren en ging van 2003-2004 naar ROC voor de lessen Nederlandse taal training. In 2004 heb ik mijn NT2 diploma (niveau 2) behaald.

Omdat ik door tennisarm in ziektewet was beland kon ik niet verder als caissière. Ik wilde wel blijven werken, sterker nog ik heb in India commerciële economie gestudeerd. In 2004 mocht ik de opleiding tot administratief medewerker volgen via de UWV. Om mijn opleiding af te ronden ging ik stage lopen bij de middelbare school, Helen Parkhurst. Dat liep zo goed dat ik een aanbod kreeg om te blijven als medewerkster leerling administratie. Dit heb ik met liefde aangenomen.

Ik werk nu al 16 jaar bij de Almeerse scholen groep. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar medewerkster Financiële Administratie nadat ik in 2013 mijn Basis kennis Boekhouden diploma heb gehaald.
Naast de comfort van de nabijheid van een stad geniet ik vooral van de mooie wandelroutes in de natuur. Daarnaast is Almere zo multicultureel dat ik kan genieten van de kaasboer en ook al mijn Indiase specerijen kan kopen in de stad. Als een persoon heb ik de positiviteit van beide cultuur opgenomen en doorgeven aan mijn kinderen. Wij vieren Diwali en Kerst met hetzelfde enthousiasme. 

Ik merk ik dat ik de grootste stappen in mijn leven heb kunnen maken in Almere. Ik ben blij met waar ik terecht ben gekomen en voel mij thuis in Almere. 
 

Contentverzamelaar

Authors

Foto's, Interview en Tekst: Lyla Carrillo - van der Kaaden
Tekst Redactie: Babette Rondón
Fotostudio website: www.101studio.nl