Contentverzamelaar

Contentverzamelaar

Angélica
“Iedereen in de buurt kent mij als het 'Ecuadoraanse ballonmeisje'”

Ecuador dankt zijn naam aan het feit dat de lijn die de planeet verdeeld in de noordelijke en de zuidelijke hemisfeer zeer dicht bij de hoofdstad, Quito, loopt. In mijn land ontwikkelde Darwin een deel van zijn onderzoek en bevindt zich de nul-graden  breedtegraad. 

Het land is verdeeld in vier zones: de Sierra of het Andesgebied, de kust, het Amazonegebied en de Galapagoseilanden.  Vlakbij "Guayaquil", de belangrijkste haven van Ecuador, ligt "Buena Fé" de stad waar ik geboren ben. Mijn stad maakt deel uit van de kuststreek die voornamelijk agrarisch is en waar veel cacao, soja, maïs, rijst, koffie en bananen worden verbouwd. 

Ik vond het altijd leuk om onafhankelijk en ondernemend te zijn. Terwijl ik Bedrijfskunde studeerde aan de Universiteit van Quevedo, dat was de dichtstbijzijnde universiteit voor mijn dorp, leidde ik ook een mini-supermarkt. In 2007 emigreerde ik als student naar Brussel om marketing te studeren. 

In mijn eerste maanden in België heb ik geprobeerd Vlaams te leren, wat erg moeilijk was en ik vond het niet leuk. Dus ik besloot om Frans te studeren en slaagde erin om mijn diploma in die taal af te behalen. België is een mooi land, en het gaf mij de mogelijkheid om niet alleen te studeren maar ook te werken. Maar mijn sociale leven was beperkt, ik had niet veel affiniteit met de Belgen en persoonlijk vond ik ze gesloten zijn. Dat was althans mijn ervaring.

In 2011 ontmoette ik mijn huidige Nederlandse man en enige tijd later verhuisde ik met hem naar Rotterdam. Toen ik zwanger raakte (2013) gingen we op zoek naar een groter en geschikter huis plek om te wonen met de baby. Op aanraden van een vriend die in Almere woont zijn we deze stad gaan bekijken. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik vond het een prettige plaats vanwege de rust en omdat er veel natuur was.
 
In december van dat jaar kochten we ons huis. Het was het tweede project in de Nobelhorstbuurt. Er was alleen de Melkfabriek, dat zijn huurappartementen, de Buurtschuur die dient als buurthuis voor activiteiten of feesten en 6 huizen waar ons project was. Een jaar later kregen we de sleutels en trokken we in. Ik ben één van de oudste bewoners van de buurt.  

Toen ik hier kwam wonen, waren er geen bussen, geen winkels, geen aangelegde straten, alleen maar zand! Nu, vijf jaar later, zijn er scholen, artsen, fysiotherapeuten, restaurants, kinderdagverblijven, openbaar vervoer en zijn we met meer dan 1500 inwoners.

Ik ben erg blij waar ik woon. Ik heb uitstekende buren met wie we een nauwe band hebben. Niet alleen door de steun die we elkaar hebben gegeven vanaf het moment dat we hier introkken, maar ook omdat we een leuk sociaal leven hebben. Toen ik pas in Almere aankwam, sprak ik weinig Nederlands, ik had een klein zoontje, mijn man werkte fulltime en ik had nog steeds geen rijbewijs. Het was erg lastig voor mij om naar school te gaan om taallessen te volgen dus ik besloot om de taal vanuit huis te leren met de hulp van mijn man.

Eind 2016 heb ik mijn ballondecoratiebedrijf  "Happy Balloon Day" op gezet en nu kent iedereen in de buurt mij als het "Ecuadoraanse ballonmeisje".

Contentverzamelaar

Authors

Foto's, Interview en Tekst: Lyla Carrillo - van der Kaaden
Tekst Redactie: Babette Rondón
Fotostudio website: www.101studio.nl